Spinadertjes (Spider Naevi)

Spinadertjes, spider naevi of spinnenkoppen is een onschuldige vaataandoening. Er is een rood bultje ter grootte van een speldenknop zichtbaar waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten bij een spin. Het is een punt van gesprongen vaatjes waar meerdere vaatjes in uitmonden.

Een spinnetje ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Spinadertjes komen soms in de kinderleeftijd voor en verdwijnen dan meestal in de puberteit. Bij 40% van de zwangere vrouwen ontstaat er wel een spinnenkop in de huid, maar deze verdwijnen ook vaak weer vanzelf. Er is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Hormonale factoren spelen hierbij een belangrijke rol en er kan ook sprake zijn van familiaire aanleg.

Spinadertjes komen meestal voor in het gezicht, de hals, de handruggen en de onderarmen.

Wanneer spinadertjes als storend wordt ervaren, dan kunnen deze op zeer eenvoudige en pijnloze wijze behandeld worden met een diathermie behandeling.

De behandeling

Een fijn naaldje (haardikte) wordt in het vaatje gestoken. Vervolgens wordt er stroom gegeven en wordt het vat van het bloedvaatje als het ware dichtgebrand. Het lichaam ruimt daarna zelf het vernietigde vaatje op.

Aantal behandelingen

In het algemeen volstaat één behandeling om een spinadertje volledig te verwijderen.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid in het algemeen wat rood en voelt het warm aan. U hoeft de huid niet op een speciale manier te verzorgen, maar een koud kompres op de behandelde huid kan aangenaam zijn.

Kosten

Spinadertjes verwijderen vanaf € 49,00

 

 


spinadertjes
spinadertjes
spinadertjes
Foto gezicht met hand