Steelwratjes

Een steelwratje is een andere benaming voor fibroom. Een steelwratje is een goedaardig huidgezwelletje en het behoort niet tot de wrattenfamilie, want het wordt niet veroorzaakt door een virus.

Steelwratjes kunnen overal ontstaan, maar meestal ontstaan ze op of onder de oogleden, in de hals of aan de binnenkant van het dijbeen. Op latere leeftijd verschijnen steelwratjes meestal in de oksels, de liezen, de hals en onder de borsten.

Het is niet precies bekend hoe steelwratjes ontstaan, maar er bestaat wel enige relatie met overgewicht en de menopauze. Als de steelwratjes niet te groot zijn kunnen ze eenvoudig weggehaald worden.

De behandeling

Met een pincet wordt het steelwratje (fibroom) opgetild en wordt het zo dicht mogelijk op de huid doorgesneden met het fijne naaldje. Het steelwratje komt los van de huid of valt na een paar dagen af. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen vanzelf afvalt.

Aantal behandelingen

In het algemeen wordt in één behandeling het steelwratje verwijderd.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid in het algemeen wat rood en voelt het warm aan. U hoeft de huid niet op een speciale manier te verzorgen, maar een koud kompres op de behandelde huid kan aangenaam zijn.

Kosten

Steelwratjes verwijderen vanaf € 49,00

 

 


Steelwratje
fibromen of steelwratjes
fibroom of steelwratje